Zimski pokrovi za bazene

Zimski pokrovi, kao što im i ime govori, su pokrovi kojima se bazeni prekrivaju tijekom zimskog perioda, odnosno kada se bazen ne koristi duže vrijeme.

Većina vodenih pokrova izrađena je od PVC ceradnog armiranog platna u boji, zatežu se  iznad bazena, te prekrivaju i rubove bazena – najčešće su širi/duži za 20-30 cm od same vodene površine bazena. Pokrov može biti izvedbe sa ojačanjima od aluminijskih cijevi ili samo ceradno platno.

** standardni zimski pokrov (Procopi)         ** pokrov sa ojačanjima (Procopi)

Pokrovi sa poprečnim ojačanjima imaju i sigurnosnu komponentu – dovoljno su čvrsti da onemogućuju nehotično upadanje djece, nesmotrenih osoba ili kućnih ljubimaca u bazen.

Pokrovi se najčešće učvršćuju posebnim sidrenim vijcima ili klinovima, koji su izrađeni na način da se uvlače u podlogu kada pokrov nije na bazenu, kako ne bi smetali za hodanje ili kretanje uz bazen.

  • sidreni vijci, klinovi i pribor za učvršćenje pokrova (Procopi)

Drugi način učvršćenja pokrova je opterećivanje rubova pokrova duguljastim vodenim spremnicima/tubama koje se pune vodom, te se tako tvore vodeni utezi koji idealno pritišću rubove pokrova uz tlo, odnosno površinu uz bazen, koja može biti i nepravilna.

  • pokrov učvršćen vodenim spremnicima (Procopi)

Zajedničko svim prethodno opisanim pokrovima je da moraju imati izbušene otvore ili središnji dio izrađen od mrežaste strukture zbog propuštanja vode od oborina, kako ne bi došlo do ulegnuća pokrova uslijed težine vode, koja vrlo brzo dosegne i nekoliko tona.

  • mrežasta vodopropusna površina središnjeg dijela pokrova (Procopi)

Postoje i izvedbe pokrova od polietilenskog neprozirnog laganog platna (117 g/m2) koji u potpunosti naliježu na vodenu površinu, te su pogodni za bazene nepravilnih oblika, a mogu se koristiti i kao dodatna zaštita za lamele automatskih „rolo“ pokrova u zimskim mjesecima.

  • pokrov od polietilenskog platna (Polimpianti)

NAŠ PRODAJNI PROGRAM MOŽETE VIDJETI OVDJE

Ako imate pitanja, trebate savjet, nazovite ili pošaljite mail: