Drveni bazeni

Drveni bazeni nisu uobičajeni za naše područje i tržište, ali francuski proizvođač BWT-Procopi ima u svom programu čitav niz praktičnih i relativno povoljnih po cijeni bazena s drvenom konstrukcijom.

Budući da je drvo prirodan materijal, ima određene nesavršenosti, ali upravo to daje posebnu čar ovim bazenima – savršeno se uklapaju u prirodni ambijent Vašeg vrta ili dvorišta. Detalji kao što su maleni rascjepi, promjena boje i slične nepravilnosti ne utječu na kvalitetu i vijek trajanja konstrukcije bazena.

Garancija na konstrukciju drvenih bazena je 10 godina, a vijek trajanja i duži. Ovako dugačak period garancije moguć je zbog samog odabira drveta iz sjevernih, hladnih krajeva, gdje zbog ekstremnih i nepovoljnih klimatskih uvjeta drveće sporo raste, te pri tome razvija veliku čvrstoću i gustoću. Osim same kvalitete drveta važna je i obrada, odnosno tretiranje – posebnim postupkom dubinske impregnacije osigurava se dugogodišnja i kvalitetna zaštita drveta od nametnika i vremenskih utjecaja. Zbog prethodno navedenih činjenica ovakve bazene moguće je ugraditi i u tlo.

Važno je naglasiti da drvo koje se koristi za izradu ovih bazena potječe iz programa održivog upravljanja šumama, što znači da se ne smanjuje fond šuma, već se putem pošumljavanja i brigom o postojećim šumama osigurava prirodna ravnoteža ekosustava.

Kao vodonepropusna i završna obloga bazena koristi se kvalitetna bazenska folija.

Uz drvene bazene, kao i uz sve druge tipove bazena, moguća je ugradnja svih uobičajenih dodatnih uređaja i opreme: podvodna rasvjeta, uređaji za protustrujno plivanje i masažu, pokrovi, automtaike za mjerenje i doziranje kemijskih sredstava, dizalice topline i sl. Dapače, zbog svojih unaprijed definiranih dimenzija i oblika neke dodatne uređaje i opremu puno jednostavnije je ugraditi jer su već predeviđeni za ovakav tip bazena.

Osnovne prednosti drvenih bazena su, osim relativno povoljne cijene, iznimno brza i jednostavna ugradnja, prilagođeni i također jednostavni za ugradnju uređaji i oprema, te kvaliteta. Isto tako moguća je vrlo brza demontaža i preseljenje na drugu lokaciju, a eventualno potrebna zamjena ili dogradnja konstruktivnih elemenata ili folije je također vrlo jednostavna.

Posebno su praktične strojarnice izrađene od istog drveta, te se osim svoje praktičnosti i brze ugradnje, savršeno uklapaju uz bazen.

Više informacija o dijelu našeg prodajnog programa vezanih uz drvene bazene možete saznati ovdje.

Ako imate pitanja, trebate savjet, nazovite ili pošaljite mail: