Dozirni uređaji, dezinfekcija i održavanje bazenske vode

U ovom poglavlju prikazati ćemo vam u prvom redu uređaje za dezinfekciju i održavanje bazenske vode, a detaljnije informacije o kemijskim sredstvima i principima dezinfekcije i tretiranja bazenske vode možete saznati i u našem web shop-u u kategoriji “Kemijska sredstva za bazene”.

Osim dozirnih uređaja koji služe za mjerenje i regulaciju, te doziranje koncentriranih kemijskih sredstava u bazensku vodu, u ovom poglavlju pronaći ćete uređaje, ali i materijale (filterske ispune) koji svojim djelovanjem imaju pozitivan učinak na kvalitetu bazenske vode.

Važno je za svaki pojedinačni bazen odabrati najprimjereniji način doziranja kemijskih sredstava s obzirom na namjenu, opterećenje i vrstu bazena. Vrlo često je najbolje rješenje kombinacija više načina dezinfekcije i tretiranja bazenske vode čime se postiže sinergijski učinak – pogotovo kod javnih bazena s posebnim naglaskom na sustavno rješavanje problema trihilometana.  

ZAKLJUČAK:
Svaki bazen ima svoje specifičnosti, te se prema tome treba odabrati i optimalan način dezinfekcije i kondicioniranja bazenske vode, a tu Vam je svakako potreban savjet stručnjaka za što Vam BAZENI.HR d.o.o. uvijek stoje na raspolaganju.

Ako imate pitanja, trebate savjet, nazovite ili pošaljite mail: