“Stiropool” bazeni sa folijom

IZGRADITE SVOJ BAZEN ZA 10 DANA

Ovakav način gradnje osigurava odličnu toplinsku izolaciju i brzu gradnju bazena.

“STIROPOOL” sustav gradnje idealan je za samogradnju, kao i za profesionalne graditelje radi niza prednosti koje ima pred klasičnim betonskim bazenima, kao i zbog specifičnosti radova vezanih uz gradnju bazena za plivanje.

1. JEDNOSTAVNA PRIPREMA
Nije vam potreban nikakav poseban alat niti mehanizacija (osim za iskop); isto tako, ne trebaju vam velike, nespretne i skupe oplate – što rezultira uštedom kod gradnje.

2. PRECIZNA I BRZA OBRADA

“STIROPOOL” elementi mogu se vrlo precizno rezati i bušiti standardnim i priručnim alatima kao što su kuhinjski nož, obična pila za drvo, ubodna pila i slično. Tehnologija rada i korekcije vrlo su jednostavne i stoga je iskorištenost materijala maksimalna.

O obliku i dimenzijama bazena odlučujete samo vi i vaša mašta. Bazeni mogu biti okrugli, ovalni, pravokutni s rimskim stepenicama, ili u obliku “bubrega”, što nam otvara široke mogućnosti.

Zbog konstrukcije i načina ugradnje “STIROPOOL” elemenata možemo dobiti idealno ravne bazenske stijenke, koje kasnije ne moramo dodatno obrađivati, a time štedimo materijal i vrijeme.

3. ODLIČNA TOPLINSKA IZOLACIJA
Opće je poznato da je ekspandirani polistiren ( stiropor ) jedan od najboljih toplinskih izolatora, a upravo to je materijal od kojega su proizvedeni “STIROPOOL” elementi. Na taj ćete način, osim smanjenja toplinskih gubitaka kroz bazenske stijenke na minimum, izvrsno zaštiti i betonsku jezgru od niskih temperatura – SMRZAVANJA, kao i od kondenzacije vode između folije i bazenskih stijenki.

STIROPOOL sustav optimalne kvalitete i vrlo povoljne cijene

OKVIRNE KOLIČINE “STIROPOOL” BLOKOVA ZA BAZENE:

VELIČINA BAZENA
vanjske dimenzije (m) unutarnje dimenzije (m) BR.STIROPORNIH
BLOKOVA
kod visina bazena
1,50 m
6,5 x 3,5 6 x 3 125
7,5 x 3,5 7 x 3 137
8,5 x 4,4 8 x 4 162
9,5 x 4,5 9 x 4 175
10,5 x 5,5 10 x 5 200
12,5 x 6,5 12 x 6 240

Potreban broj završnih elemenata za zatvaranje uglova (za bazene visine 1,50 m) je 24 komada. Potreban broj blokova je približan jer ovisi o kalu prigodom gradnje ili posebnim oblicima bazena, okruglinama, stepenicama itd…

ZAVRŠNA OBLOGA – IZOLACIJA BAZENA

Gradnja bazena izvodi se vrlo brzo, dok se izolacijski radovi oblaganja bazena s posebnom armiranom PVC folijom (Alkorplan ili sl.), koja se kroji na licu mjesta prema obliku bazena i vari vručim zrakom, debljine 1,5 mm ili tipskom nearmiranom folijom, iskrojenom prema obliku i dimenzijama bazena, debljine od 0,6 – 1 mm, izvode još brže – u jednom danu.
Armirana folija se u manjim bazenima s ravnim dnom također polaže u jednom danu, a kod većih za dva do tri dana. Folija se polaže prema preciznoj tehnologiji proizvođača od strane školovanih polagača.
Najviše radnih sati troši se na oblaganje stepenica, preljevne kanale, bazensko dno koje ima različita udubljenja, na različite klupe i sjedala za masažu i sl., te u tom slučaju ugradnja folije traje i duže.
Polaganje armirane folije započinje pričvršćivanjem posebne lajsne za bazenski rub; bazen se u cijelosti oblijepi orginalnim posebnim, protiv bakterija zaštićenim, poliesterskim filcom. Sve ove poslove obavljaju monteri koji su završili poseban tečaj za polaganja folije kod proizvođača.

Ovakav način polaganja folije omogućuje nam primjenu kod pravilnih ili nepravilnih oblika bazena sa ili bez stepenica, dok je kod tipskih folija izbor oblika i dimenzija donekle ograničen.

Na raspolaganju imate više različitih boja i uzoraka folije:

Garancija na vodonepropusnost armirane folije iznosi 10 godina, odnosno 5 i jednu godinu za tipske folije, dok je za postojanost boje garancija najviše dvije godine.

RUB BAZENA

Završni rub bazena vrlo je važan detalj, jer u velikoj mjeri utječe na kompletan izgled bazena. Možete upotrijebiti sve standardne materijale (keramika, kamen, itd..), kao jednu od mogućnosti možemo vam ponuditi umjetni rubni kamen dimenzija 30 x 60 x 3-6 cm, prozuklizan, pjeskaren u više boja.

Napomena: Kod ove vrste bazena kao završne izolacijska obloga može se ugraditi samo folija!

Zaključak:
Ovo je jedan od najkvalitetnijih i najfunkcionalnijih načina izgradnje bazena za plivanje.

Našu ponudu “Stiropool” bazena možete pogledati ovdje.

Ako imate pitanja, trebate savjet, nazovite ili pošaljite mail: