Parne kabine/saune

Parne kupke bile su poznate i priznate još u drevnim civilzacijama starih Grka i Rimljana, te su se već tada gotovo svakodnevno koristile njihove dobrobiti za zdravlje.
U parnim kupeljima temperatura se kreće od 40-45º C, uz maksimalnu relativnu vlažnost od 100%.
Takva mikroklima ima pozitivnan utjecaj prvenstveno na dišne puteve, a efekat se pojačava dodavanjem mirisnih koncentrata koji su sami po sebi ljekoviti. Također smanjuje bol kod reumatskih bolesti, a ako želite poboljšati izgled svoje kože parna kupelj je idealno mjesto za Vas. Topao zrak pun vlage pojačava cirkulaciju, te čisti i tonira Vašu kožu.

Osnova parne kupelji je generator pare sa kontrolnim uređajem koji upravlja cijelim procesom.

Konstrukcija kabine parne kupelji može biti izrađena od termički oblikovanih akrilnih ploča, sa gotovim sjedalima i detaljima, kao što su ispusti, priključak za parnu mlaznicu i sl.
Osim kao gotova kabina, kostrukcija kabine parne kupelji može se izvesti od armirano betonske konstrukcije i obložiti keramičkim pločicama. Na taj način se u pravilu izvode kvalitetnije i luksuznije varijante parnih kupelji, jer se oblik i dimenzije mogu u potpunosti prilagoditi postojećem ili prostoru koji će se graditi, mogu se ubaciti grijači za sjedala, a dizajn unutrašnjosti parne kabine ograničen je samo izborom keramike koji je zaista velik – od različitih dimenzija, oblika, bordura i boje, pa sve do mozaika sa slikama prema narudžbi.

Bez obzira za koju varijantu se odlučite, bitno je da svi materijali koji se koriste i uređaji koji se ugrađuju budu predviđeni za vlažnu atmosferu (rasvjeta, ulazna vrata, ventilator).

BAZENI.HR d.o.o. su u mogućnosti izraditi rješenje koje odgovara upravo Vama i Vašim potrebama, te će nam biti zadovoljstvo ako Vam možemo pomoći na bilo koji način.

Ako imate pitanja, trebate savjet, nazovite ili pošaljite mail: