Ljestve, rukohvati, tuševi i dizala za invalide

Za ovu grupu proizvoda je vrlo važno da su izrađeni od kvalitetnog materijala. Iako je to najčešće nehrđajući čelik (tzv. inox), koji je vrlo kvalitetan materijal, potrebno je ipak provjeriti da li su svi sastavni dijelovi izrađeni od materijala iste, deklarirane kvalitete, a pogotovo kada se radi o proizvodima koji će biti pod utjecajem morske vode.

Bazenske ljestve

Ako u bazenu nemate stepenice koje su rješene u samoj konstrukciji bazena (npr. betonske stepenice ili tipske stepenice u konstrukciji poliesterskog bazena), tada su Vam ljestve neophodne. Vrlo bitno je da ljestve budu čvrste konstrukcije, jednostavne za ugradnju i kasniju demontažu, te da su im gazišta neklizajuća.
Postoje različiti modeli zavisno o rubnim detaljima bazena, a ovdje smo Vam prikazali one koji se najčešće koriste.

Primjeri ljestava:

Naš prodajni program možete pogledati ovdje.

Bazenski rukohvati

Rukohvati u bazenima koriste se, uz konstrukcijske stepenice, kao rukohvati za odmor plivača u slučaju veće dubine bazena, kao rukohvati uz hidromasažne uređaje i kao rukohvati za vježbanje u vodi.

Dizala za invalide

Budući da bazene vrlo često koriste osobe sa invaliditetom zbog korištenja vode kao medija i vodenih masaža u svrhu rehabilitacije i poboljšavanja zdrastvenog stanja, često se postavlja pitanje ulaska takvih osoba u bazen.
Za osobe sa većim stupnjem invaliditeta ulazak u bazen predstavlja velik problem, pogotovo ako u bazenu ne postoje stepenice i ako su bazeni dubine veće od 1,5 m.
U tu svrhu postoje različita “dizala” i sustavi spuštanja teško pokretnih osoba u bazene, a mi smo odabrali i uvrstili u naš program jedan vrlo jednostavan model sa inkorporiranim ljestvama.

Tuševi

I tuševi su najčešće izrađeni od nehrđajućeg čelika, moguće su različite kombinacije i modeli što je vidljivo iz fotografija.

Osim ovakvih “klasičnih” tuševa za otvorene bazene su vrlo pogodni i funkcionalni solarni tuševi sa rezervoarima na stražnjoj strani tuša i mješalicom za toplu vodu iz rezervoara i hladnu vodu iz vodovoda.
Naravno, i ovi tuševi se izrađuju u više varijanti.

Naš prodajni program možete pogledati ovdje.

Ako imate pitanja, trebate savjet, nazovite ili pošaljite mail: