Servis bazenske tehnike

Kao i svi ostali uređaji i tehnička postrojenja i bazenska tehnika zahtjeva redovne, godišnje i periodičke servise, a prema potrebi i izvanredne.

Pravilno servisiranje bazenske tehnike produljuje vijek trajanja uređaja, pogotovo ako se radi o sustavima sa automatskim doziranjem i upravljanjem.

Pojedini servisi obuhvačaju slijedeće:

  • redovan servis (1 x mjesečno): vizualni pregled bazenskih uređaja i instalacija, kalibriranje dozirne automatike, test FID sklopke u elektro ormaru bazenske tehnike, rastavljanje i čišćenje nepovratnih ventila, dozirnih injektora i sl.
  • godišnji servis (1-2 x godišnje): temeljita kontrola rada svih bazenskih uređaja, kontrola ispune filtera, kontrola elekto spojeva na uređajima i elekto ormaru, zamjena potrošnih dijelova kao što su dozirni injektori, brtve ventila, crpki, filtera i sl., te konzerviranje bazenskih uređaja u zimskom periodu ukoliko se radi o vanjskom bazenu
  • periodički servis (svakih 5 godina): generalni servis svih bazenskih uređaja koji uključuje rastavljanje i temeljiti servis i čišćenje uređaja, zamjenu ležajeva na crpkama, izmjenu filterske ispune, izmjenu opruga i brtvi nepovratnih ventila, čišćenje izmjenjivača topline, čišćenje el. grijača  i sl.
  • izvanredni servisi: kao što i proizlazi iz naziva radi se o servisima u slučaju havarije, mehanički kvarova na uređajima i sl., te se izvode prema potrebi i pozivu korisnika bazena

Redovne servise mogu izvoditi i sami vlasnici ili korisnici bazena, dok je sve ostale servise potrebno prepustiti stručnim osobama ili tvrtkama, pogotovo ako se radi o novoizgrađenim bazenima, gdje je bazenska tehnika pod garancijom.

Redovni servisi mogu se izvoditi i u sklopu redovitog održavanja bazena ukoliko to sam korisnik ne radi, te je u tom slučaju praktično i korisno da održavanje bazena radi osoba ili tvrtka koje je osposobljena i za servis bazenske tehnike. 

BAZENI.HR d.o.o. su u mogućnosti izvoditi sve vrste održavanja i servisa bazenske tehnike uz dobavu i isporuku kemijskih sredstava za održavanje bazenske vode i rezervnih dijelova potrebnih za servis.

Ako imate pitanja, trebate savjet, nazovite ili pošaljite mail: