Kloriranje bazenske vode elektrolizom dodavanjem soli

Uređaji za elektrolizu proizvode klor iz soli koja se nalazi u bazenskoj vodi (morska voda ili slatka voda u koju se dodaje sol ) ili proizvodi klor u posebnom uređaju, također iz soli, ali se proizvedeni klor deponira kao otopina natrijevog hipoklorita u rezervoaru neposredno uz uređaj na licu mjesta.

U posljednjih nekoliko godina primjetan je tehnološki napredak uređaja za proizvodnju klora u postupku elektrolize iz soli otopljene u bazenskoj vodi – prvenstveno za privatne bazene. Upravljanje elektrolizom je preciznije, uređaji dojavljuju previsoku li prenisku razinu soli u vodi, te se kvalitetniji modeli prozvode sa integriranim mikroprocesorima za mjerenje, regulaciju i osim klora reguliraju i pH faktor u bazenskoj vodi, te se putem dodatnih modula mogu povezati sa upravljačkim sustavom bazenskog tehnike, kao i povezati sa pamtenim telefon, tabletom i sl. putem internetske veze.

Primjeri uređaja proizvođača Astralpool:  Klori

  * smart – jednostavan uređaj bez dodatnih opcija

  * smart next – elektroliza sa regulacijom pH faktora

   * control connect – elektroliza sa regulacijom pH faktora, slobodnog klora, sa ugrađenim modulom za povezivanje putem internetske veze sa Fluidra Connset sustavom

ZAKLJUČAK:
Svaki bazen ima svoje specifičnosti, te se prema tome treba odabrati i optimalan način dezinfekcije i kondicioniranja bazenske vode, a tu Vam je svakako potreban savjet stručnjaka za što Vam BAZENI.HR d.o.o. uvijek stoje na raspolaganju.

Ako imate pitanja, trebate savjet, nazovite ili pošaljite mail: