Unapređenje bazenskih sustava

Razvoj tehnologije i novi materijali odrazili su se i odražavaju se i na području bazenske tehnike.

Iako sam bazenski sustav nije tehnološki kompliciran i nema previše prostora za novitete, ipak se otvaraju mogućnosti za unapređenje sustava koje su posljedica razvoja tehnologije i pojave novih materijala boljih karakterstika od postojećih.

Uz LED rasvjetu koja je znatno smanjila potrošnju elektične energije i višestruko produljila vijek trajanja podvodnih reflektora, značajniji noviteti koji zaista unapređuju bazenske sustave su slijedeći:

  • Biovitrum Ag+ ispuna filtera izrađena od mineralnog stakla presvučenog tankim slojem srebra naprednom nano-tehnologijom, koje svojim oksidacijskim efektom ima i biokemijski učinak na bazensku vodu – postiže se učinak sličan učinku aktivnog ugljena, te se smanjuje stvaranje trihilometani u bazenskoj vodi i to bez potrebe za doziranjem aktivnog ugljena u filter.
  • UV uređaji za dezinfekcije bazenske vode UV sa zračenjem na dvije frekvencije – posebno važno za bazene u javnoj upotrebi jer ovakvi UV uređaji zbog svog specifičnog dvofrekventnog spektra zračenja direktno uništavaju mikroorganizme i viruse na jednoj, te utječu na smanjenje trihilometana u bazenskoj vodi na drugoj frekvenciji.
  • Višestupanjske filtracijske crpke – za održavanje bazenske vode uvijek je bolja duža, manje intezivna cirkulacija (manji i sporiji protok vode kroz filter), od kraće i intenzivnije (veći i brži protok vode kroz filter). Kako za ispiranje filtera moramo imati veći protok i brzinu filtracije bazenske vode kroz filter, višestupanjske crpke omogućuju različite količine, a time i brzine strujanja vode kroz filter, te se na taj način osim bolje kvalitete filtriranja postižu i vrlo mjerljive uštede električne energije.
  • Daljinsko upravljanje – dogradnjom uređaja za upravljanje bazenskim sustavom koji ima ugrađen web server, te povezivanje sa internetskom mrežom moguće je vrlo jednostavno uspostaviti daljinski nadzor i upravljanje bazenskim sustavom. Ukoliko na objektu nema interneta moguće je povezivanje putem GSM modula. Uređaji se vrlo jednostavno ugrađuju i povezuju sa postojećim sustavima bazenske tehnike.

Na osnovu višegodišnjeg iskustva u mogućnosti smo, odabrati i ugraditi optimalne uređaje i materijale za unapređenje bazenske tehnike Vašeg bazena, te na taj način olakšati održavanje bazenske vode i poboljšati njenu kvalitetu. 

Ako imate pitanja, trebate savjet, nazovite ili pošaljite mail: