Hidromasažni bazeni

Ovaj tip bazena se vrlo često naziva “jaccuzzi”, što je u pravilu pogrešno, jer “Jaccuzzi” predstavlja naziv tvrtke koje je među prvima počela sa proizvodnjom whirlpool-a ili “spa” bazena, kako ih nazivaju u zemljama pretežno engleskog govornog područja. Hidromasažni bazeni su bazeni u malome jer posjeduju, osim uređaja za različite podvodne masaže, sustav za filtraciju, dogrijavanje, te vrlo često i dezinfekciju vode. Većina modela u standardnoj opremi ima i podvodni reflektor.
A osim većih dimenzija, upravo ovi uređaji koji omogućuju dugotrajno održavanje vode, predstavljaju razliku u odnosu na kupaonske hidromasažne kade kod kojih se voda ispušta nakon svakog korištenja.
Osim toga, pojedini modeli su dovoljno veliki da se u njima može čak i plivati uz korištenje uređaja za protustrujno plivanje, tada govorimo o spa bazenu (spa-pool).

Hidromasažne bazene možemo uvjetno podijeliti na javne i privatne, pri čemu pod pojmom privatni najčešće podrazumijevamo kompaktne prijenosne hidromasažne bazene sa drvenom ili plastičnom oplatom, gdje su svi uređaji i oprema smješteni unutar konstrukcije samog hidromasažnog bazena.
Javni hidromasažni bazen mora imati preljevni kanal, te sustav filtracije koji ima višestruko veći kapacitet u odnosu na privatne hidromasažne bazene, a poželjno je i automatsko mjerenje i doziranje kemijskih sredstava. Ovakvi uređaji zahtjevaju i poseban prostor – strojarnicu, a vrlo često se izrađuju kao armirano betonski, obloženi keramikom, te je naziv hidromasažni bazen u potpunosti opravdan.
Pravila koja vrijede za izgradnju bazena, primjenjiva su i kod izgradnje hidromasažnih bazena.

Hidromasažni bazeni su postali gotovo obavezni sadržaji wellness centara i javnih bazena za plivanje i rekreaciju, tzv. vodenih parkova.

BAZENI.HR d.o.o. Vam u sklopu svog prodajnog programa mogu ponuditi sve potrebne uređaje i opremu za javne i privatne hidromasažne bazene koji se izvode u armirano betonskoj konstrukciji ili tipske javne i privatne hidromasažne bazene.

NAŠ PRODAJNI PROGRAM MOŽETE VIDJETI OVDJE

Ako imate pitanja, trebate savjet, nazovite ili pošaljite mail: