Poliesterski bazeni

Bazeni od poliestera mogu se svrstati u kategoriju polumontažnih bazena, budući da osim pripremnih i završnih radova na uređenju okoliša bazena, nisu potrebni nikakvi radovi na samoj bazenskoj konstrukciji.
Ovi bazeni se najčešće transportiraju do pripremljenog mjesta (iskopa) za ugradnju u jednom komadu, na specijalno prilagođenom vozilu (šleperu). Nakon toga se dizalicom spuštaju u iskop i paralelno s punjenjem vode zatrpavaju sa vanjske strane “mršavim” betonom i iskopanim materijalom. Gotovo istovremeno se izvodi montaža bazenskih uređaja i instalacije, te je bazen u roku od 2-3 dana moguće osposobiti za korištenje.

Budući da je svim poliesterskim bazenima osnovni konstrukcijski materijal poliester sa odgovarajućim ojačanjima, bitne karakteristike bazena su zajedničke svima.

Prednosti:

  • brza i jednostavna ugradnja
  • visoka kvaliteta i dugotrajnost bazena
  • jednostavno održavanje
  • ujednačen, skladan i lijep izgled
  • tipski rješeni i pripremljeni ugradbeni elementi i otvori za iste

 Važno:

  • problematičan transport – pogotovo za bazene veće od 7 x 3 m – potrebno osigurati pristup šleperom na udaljenost od 10-15 m od konačne pozicije bazena ili osigurati naknadni vertikalni i horinzotalni transport bazena, a i sam cestovni transport može biti problematičan ako su prilazne ceste nadovoljno široke ili postoje npr. nadvožnjaci koji su preniski i sl.

TRANSPORT POLIESTERSKOG BAZENA

Aquacomet poliesterski modularni bazeni

Slijedeće kategorije bazena od poliestera su bazeni sa preljevnim kanalom, bazeni koji se sastavljaju iz više dijelova, te bazeni sa poliuretanskom toplinskom izolacijom. Poduzeće Aquacomet proizvodi i takve, prethodno nabrojane vrste bazena, koji spadaju u sam vrh svjetske proizvodnje poliesterskih bazena s obzirom na kvalitetu,

Zaključak:

Želite li kvalitetan i u kratkom vremenskom periodu gotov bazen za plivanje, a spremni ste izdvojiti nešto više novca u samom startu izgradnje, tada je naša preporuka: bazen od poliestera, ali od provjerenog proizvođača.

NAŠ PRODAJNI PROGRAM MOŽETE VIDJETI OVDJE

Ako imate pitanja, trebate savjet, nazovite ili pošaljite mail: