Ultrafiltracija bazenske vode

Ultrafiltracija (tvrtke NUF) je najbolja tehnologija ultrafiltracije za vodu privatnih i javnih bazena. Omogućava vrhunsku kvalitetu vode uz minimalno dodavanje sredstava za dezinfekciju ili flokulaciju. NUF tehnologija je bazirana na registriranom tehnološkom patentu, koji se koristio u medicinske svrhe za uređaje za dijalizu i pripremu vode.

Najznačajnija prednost ove tehnologije je da se za relativno nisku cijenu dobiva vrhunska kvaliteta vode koja se treetira.

Prednosti NUF ultrafiltracije:

  • smanjuje potrebu za dezinfekcijskim sredstvima (manje od 0,3-0,4 mg/l klora) u bazenima – sukladno DIN standardu, te smanjuje troškove u eksploataciji
  • zbog manje količine slobodnog klora manja je koncentracija i ukupnog klora
  • osigurava kvalitetu vode (mutnoća <0,1 NTU).
  • u potpunosti odstranjivanje koliformnih bakterija i parazita, te koloidnih čestica i slične izvore onečišćenja vode – potvrđeno provedenim kontinuiranim mjerenjima u periodu dužem od godinu dana
  • najviši stupanj ultrafiltracije, tzv.totalna filtracija svih čestica većih od 0,03µ.
  • iznimna kvaliteta filtracije, odvajanja i dezinfekcije u jednom pokretu zahvaljujući NUF tehnologiji
  • ispiranje sustava uz manji utrošak vode – direktna ušteda
  • automatsko ispiranje sustava – opcija
  • moguće prilagođavanje uređaja prostoru u koji se ugrađuje
  • bazenski sustavi na kojima je ugrađena ultrafiltracija mogu imati sukladno DIN standardu 50% manji kapacitet protoka i veći (bolji) „k“ faktor opterećenja

NUF sistem ultrafiltracije se može projektirati i koristiti za sve namjene u kojima je potrebna obrada vode. Može se koristiti za filtraciju otpadne ili za pročišćavanje riječne vode i kišnice, te za filtriranje podzemne vode kako bi se mogla koristiti kao voda za piće.

Za svaku situaciju izrađuje se zaseban projekt zavisno o zahtjevima naručitelja i situaciji na terenu ili objektu.

ultrafiltracia tvrtke NUF za sustav navodnjavanja

U području obrade bazenskih voda mogu se projektirati sustavi filtracije za javne ili privatne bazene (sukladno DIN normama), uz napomenu da za manje privatne ili hotelske bazene postoje tipski uređaji koji sadrže sve potrebne elemente za učinkovitu i sigurnu ultrafiltraciju bazenske vode – sustav se može koristiti i za slatku i morsku vodu, kao i za hidromasažne bazene.

NUF uređaj za ultrafiltraciju privatnih bazena

Za dodatna pitanja, tehničke informacije ili ponude stojimo Vam na raspolaganju, te nas možete kontaktirati putem mail-a ili nas nazovite.

Ako imate pitanja, trebate savjet, nazovite ili pošaljite mail: