Odvlaživanje – zatvoreni bazeni

Ako ste se odlučili za, ili razmišljate o izgradnji zatvorenog bazena morate biti svjesni da je to vrlo zahtjevna građevina sa sustavom instalacije i uređaja koji moraju biti usklađeni u svim segmentima, uključujući i standardne instalacije i uređaje kompletnog objekta.

U odnosu na otvoreni bazen osnovne razlike su obavezna ugradnja sustava za odvlaživanje, dogrijavanje bazenske vode, te vrlo često i automatike za kontrolu i doziranje kemijskih sredstava za dezinfekciju bazenske vode.
Konstrukcija bazena može biti od bilo kojeg materijala, ali su to ipak najčešće armirano-betonski bazeni obloženi keramikom ili folijom.

Budući da je u bazenskom prostoru konstantno visok postotak vlage neophodna je ugradnja uređaja za odvlaživanje, a još važniji je način izgradnje bazenskog prostora, koji se mora izvesti poštivajući zakonitosti koje proizlaze iz fizike građenja, odnosno fizike građevinskih materijala koji se moraju koristiti u ovakvim prostorima.

Ovi zahtjevi bitno poskupljuju izgradnju i uređaje zatvorenog bazena, te Vam preporučamo da se detaljno informirate o cijeni izgradnje ovakvog objekta.

Prije početka izgradnje svakako potražite savjet stručnjaka, a najčešće najkompletnije informacije možete dobiti od izvođača bazenskih instalacija, pogotovo ako isti izvođač isporučuje i ugrađuje i sustave za odvlaživanje.

BAZENI.HR su u mogućnosti isporučiti i ugraditi kompletnu opremu i uređaje za zatvoreni bazen, te pružiti tehničku podršku u svim segmentima izgradnje uključujući i samu tehnologiju izgradnje objekta – građevine.

Kako bismo Vam olakšali donošenje odluka o načinu izgradnje zatvorenog bazena na Vaš upit dostaviti ćemo Vam listu najvažnijih tehničkih informacija, savjeta i propisa, koje je svakako potrebno uzeti u obzir prilikom projektiranja bazenskih prostora.

Ako imate pitanja, trebate savjet, nazovite ili pošaljite mail: