Soli života

U pozadini “Soli života” su, s jedne strane svijest o tome kako ta izreka predstavlja suštinsku istinu, a s druge strane, razvoj ideje koja je istodobno jednostavna i genijalna: pretvoriti naše trenutke opuštanja u bazenu i SPA u priliku da kombiniramo zdravlje, wellness, užitak i ljepotu. Otkriveno je kako se u primitivnoj kulturi voda smatra ključnom za plodnost i zdravlje, dok je jednako tako očito da nas stresan ritam života danas, u zapadnom društvu, sprječava da uživamo njezine prednosti na potpuni, stalan i svjestan način.

„Soli života” stvorene su kako bi popunile ovu prazninu između vremena i prostora: pružanje koristi i užitka, a više nije potrebno prelaziti velike razdaljine da se dođe do benefita toplica i spa centara, i sve to bez potrebe za skupom preinakom instalacija bazena. 

“Soli života – Acqua Madre” – zahvaljujući procesu biostabilizacije – stvara karakteristike najboljih alkalnih termalnih voda, što omogućuje uživanje u svim prednostima mineralnih soli koje su dobre za zdravlje – Magnezij (Mg ), Kalij (K) i jod (I) izravno u vašem bazenu ili Spa. 

U prirodi, termalne izvorske vode su koncentrirane otopine koje se stvaraju u solnim posudama nakon isparavanja morske vode pod utjecajem Sunca: potreban vremenski period i savršenstvo prirodnih procesa čine ova rješenja stabilnim i stalno uravnoteženim u odnosu na zasićene otopine i precipitate (talog).

Laboratoriji poduzeća Barchemicals razvili su  inovativnu metodu koja omogućuje usavršavanje procesa biostabilizacije i kroz proces zasićenja prirodnih otopina, prilično brzo reproducira proces koji u prirodi traje stotinama godina i tako dobiva “Soli života”. 

5 specifičnih linija proizvoda – ciljano osmišljene da lako nadvladaju sva strukturna i tehnička ograničenja postrojenja – dovest će vas u novi svijet u kojem će osnovna revolucija jednostavnosti omogućiti da sudjelujete u neprekidnom iskustvu punom zadovoljstva, zabave, zdravlja, wellnessa i opuštanja.

Barchemicals Grupa, zahvaljujući „Solima Života“  planira promovirati novu filozofiju, ideju da revolucionizira upravljanje bazenima i Spa centrima kombinirajući ljepotu sa zdravljem, wellness sa sigurnošću i maksimalnu moguću fleksibilnost  sa manjim utjecajem na okoliš.

Ideja se temelji na opsežnim istraživanjima koja su  potvrdila svojstva takozvanih “Zdravih soli” (magnezij, kalij i jod)  koja su sposobna, ako su prisutna u odgovarajućim koncentracijama u vodi, ne samo osigurati dobrobit zdravlja, već također osiguravaju bolje dezinfekciju vode, smanjujući ili uklanjajući klor i druge kemijske tvari da bi voda bila kemijski, fizički i bakteriološki čista.

Stoga su stvorene “Soli života”, mješavina soli magnezija, kalija i joda koje se dodaju u bazen i Spa vodu. Dodatkom tih elemenata u tragovima i ostalih bitnih bioelemenata omogućuje se reprodukcija blagotvornih svojstava alkalnog magnezija termalnih voda.

Što su “Soli Života”? Magnezij, kalij i ostale mineralne soli su ključne za zdravlje ljudi i obično se dobivaju kroz ispravnu prehranu. Ove soli se također mogu apsorbirati kroz kožu ili inhalaciju. Opsežna istraživanja provedena u tom smjeru su zapravo pokazala da proces osmoze pokrenut kada je tijelo natopljeno slanom otopinom predstavlja jednu od najučinkovitijih metoda za održavanje visokih razina tih važnih minerala u našem tijelu.

Na temelju tih rezultata, laboratoriji Barchemicalsa stvorili su „Soli života“, mješavinu magnezija, kalija, joda i elemenata u tragovima koji se razlikuju po jakoj biološkoj aktivnosti kod otapanja u vodi.

Otopine s 30 cc/l koncentracije Soli života odgovaraju “Delbetovoj otopini”, poznatoj po regeneracijskim i eudermičnim, te bakteriostatskim i baktericidnim svojstvima biološkog tkiva.

MINERAL Magnezij

Magnezij (Mg) je kemijski element od presudne važnosti za rad ljudskog organizma, gdje regulira približno 350 biokemijskih reakcija. No, ova mineralna sol može djelovati pravilno samo ako ga u tijelu ima dovoljno, vodeći računa o tome da se od ukupnog magnezija koji konzumiramo apsorbira samo jedna trećina.  

Stres, nepravilna prehrana i neispravan način života predstavljaju najveće prijetnje s kojima se danas suočavamo. Ispravna količina magnezija pomaže u postizanju psiho-fizičke ravnoteže.  

U glavne značajke magnezija ubrajamo : održavanje normalne mišićne i živčane aktivnosti, regulaciju srčanog ritma, jačanje imunološkog sustava i koštanog tkiva. Magnezij također ima protuupalno djelovanje na kožu, sluznicu i dekongestivno svojstvo na brojne unutarnje organe. 

MINERALI Kalij i jod

Kalij (K) je također veoma važan element; zapravo je neophodan za naš život jer obavlja ključnu akciju u sintezi proteina i pretvaranju šećera u glikogen; aktivira brojne enzime, posebno one koji se odnose na proizvodnju energije i potiču izlučivanje inzulina.

Mnoge prehrane, temeljene na kuhanoj ili rafiniranoj hrani, sadrže male količine kalija, koji se uglavnom nalazi u voću, sirovom povrću, mahunarkama, žitaricama od cjelovitog zrna, lješnjacima, bananama i avokadu.

Prema tome, utapanje naših tijela u vodu bogatu kalijem pomažemo nadoknaditi takve gubitke. Konačno, ne smijemo zaboraviti bio-esencijalni mikro element poput joda (I) koji je dio mnogih metaboličkih i hormonskih procesa. 

Minerali zdravlja i wellnessa

Danas, wellness postrojenja kao što su bazeni, toplice i fitness klubovi moraju nužno posjedovati vodu kojom će svojim klijentima pružiti put do wellnessa i zdravlja. I dok izgradnja wellness centra i fitness objekata podrazumijeva predanost snažnom planiranju usmjerenom stvaranju okruženja sposobnog za poticanje svih osjetila korisnika, jednaka pozornost mora se posvetiti kvaliteti vode koja će se koristiti.

Posebna pažnja posvećena kemijsko-fizičkim i iznad svega bakteriološkim aspektima vode će osigurati da se trenutak užitka doživi u potpunosti i bez ikakvih kontraindikacija. Mogućnosti dezinfekcije i tretmana vode su brojne, ali danas je razvijen novi sustav koji, s jedne strane, može osigurati vodu koja je zdravija za tijelo, a sa druge smanjiti količinu kemijskih elemenata potrebnih za dezinficiranje vode: Soli Života.

Zdravlje ne može čekati

Utjecaj na zdravlje aktivnih sastojaka u Solima života kao što su Mg, K, Jod poznata su nam već desetljećima, tj. od kada je znanost koja istražuje termalne vode pružila znanstvene odgovore kako bi objasnila koji su aktivni sastojci koji čine ove vode takvima da nas uzdižu stvarnim i istinski prirodnim načinom. 

U tom smislu, moguće je reći da uporaba Soli Života u bazenima koje prvenstveno koriste osobe sa posebnim zdravstvenim problemima (osjetljivost kože i sluznice, posebno na klor, potreba za posttraumatskom funkcionalnom rehabilitacijom itd.) može pomoći u ubrzavanju zdravstvenog oporavka, smanjujući učinke preostjetljivosti na klor i njegove derivate.
“Soli Života” uspješno su prošle najstrože međunarodne testove koji su provedeni:
 

  • nisu citotoksične
  • ne iritiraju kožu, oči i sluznicu
  • imaju antibakterijska svojstva


Korištenje “Soli Života” u bazenima za funkcionalan oporavak te za fizioterapijske tretmane nakon kirurških zahvata i nesreća, omogućuje ubrzavanje kalcifikacije i procesa regeneracije tkiva te smanjuje vrijeme ozdravljenja.

Ako imate pitanja, trebate savjet, nazovite ili pošaljite mail: