ZAGREB
Hobby bazeni d.o.o.
P.Preradovica 3, 10410 Velika Gorica
Tel: 01 6226 848
OSIJEK
Stagnum d.o.o.
Osječka 16, Čepin
Tel: 031 384 300
RIJEKA
Vilsor d.o.o.
Srdoci 65d, Rijeka
Tel:051 624 800
 

Infracrvene kabine

Naziv infracrvene kabine potiče od infracrvenih grijača koji se koriste kao grijača tijela u takvim kabinama. Konstrukcija im je gotovo identična kao i kod klasičnih sauna, a infracrveni grijači su obično smješteni na zidovima i ispod sjedala. Kontrolni uređaj je smješten na vanjskoj strani kabine kod ulaznih vrata. Uz manje utrošene električne energije i niže temperature, sa infracrvenim grijačima se vrlo često postižu i bolji efekti u odnosu na klasičnu finsku saunu.
Infracrveno zračenje (IR-B i IR-C) stvara ugodnu toplinu koja godi tijelu, a osim toga potvrđeno je u medicini kao korisna terapija kod reumatskih bolesti, oštećenja mišićnih tkiva i sličnih dijagnoza.
U trenažnom procesu zagrijavanje tijela, odnosno mišića, u infracrvenoj kabini izvrsna je prevencija u sprečavanju nepotrebnih povreda.
Isto tako izlaganje infracrvenom zračenju pojačava efekat mnogih estetskih tretmana kože – dubinske infracrvene zrake smanjuju celulit i ostale promjene na koži koje dolaze sa starenjem.

Moguće su različite kombinacije i izvedbe infracrvenih kabina, a Hobby bazeni Vam stoje na usluzi za detaljnije informacije i savjete.