Akcija

KIT KOMPLETI - BAZENSKA TEHNIKA AZUR!

Kit kompleti - bazenska tehnika Azur

Osnovna oprema za bazene: pješčani filteri sa pripadajućim cjevovodom, fitinzima i ventilima, mlaznicama, skimerima, odvodom i rasvjetom - osnovna oprema neophodna za održavanje vode u bazenima.

Više informacija i cijene saznajte OVDJE.

 

KIT KOMPLETI - BAZENSKA TEHNIKA CANTABRIC!

Kit kompleti - bazenska tehnika Cantabric

Osnovna oprema za bazene: pješčani filteri sa pripadajućim cjevovodom, fitinzima i ventilima, mlaznicama, skimerima, odvodom i rasvjetom - osnovna oprema neophodna za održavanje vode u bazenima.

Više informacija i cijene saznajte OVDJE.

 

DRVENI MONTAŽNI BAZENI WEVA!

Drveni montažni bazeni Weva

Montaža bez puno muke - savršen odnos cijene i kvalitete!

Potpuno dostupan bazen iz snova!!!

Više informacija i cijene saznajte OVDJE.

 

DRVENI MONTAŽNI BAZENI TROPIC!

Drveni montažni bazeni Tropic

Sve bitne stvari predviđene u osnovnoj ponudi...

Bazen više nije luksuz!!!

Više informacija i cijene saznajte OVDJE.

 

 

Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja

1. OPĆENITO

1.1. Poslovanjem na web stranici bazeni.hr upravlja tvrtka HOBBY BAZENI D.O.O., Zagrebačka 48, 10410 Velika Gorica.

1.2. Usluge na web-shop odjelu stranica www.bazeni.hr podliježu sljedećim uvjetima korištenja koji su na snazi u vrijeme narudžbe. Ponuditelj ima pravo izmijeniti uvjete korištenja bez prethodne najave, radi promjene funkcionalnosti te uzimajući u obzir zakonske zahtjeve. Uvjeti korištenja se u svakom trenutku mogu naći na www.bazeni.hr/webshop/opci-uvjeti-poslovanja. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja Ponuditelja.

1.3. KUPAC
Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište odnosno prebivalište prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske i koja izvrši narudžbu na stranici bazeni.hr.

1.4. PONUDITELJ / PRODAVATELJ
Ponuditelj je HOBBY BAZENI D.O.O., Zagrebačka 48, 10410 Velika Gorica (OIB: 72767284497).

1.5. CIJENE
Sve cijene prikazane na web-shop odjelu stranica bazeni.hr izražene su u hrvatskim kunama (HRK) s iskazanim PDV-om koji je uključen u cijene. Cijene i uvjeti plaćanja vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave!

1.6. FOTOGRAFIJE I OPISI
Fotografije i opisi pojedinih proizvoda opisuju što točnije njihove karakteristike ali stranica bazeni.hr zadržava pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda. Ukoliko kupac primijeti netočnost informacija može obavijestiti stranicu bazeni.hr kako bi se isto što prije otklonilo.

2. NARUČIVANJE

2.1. Narudžbu je moguće ostvariti 24 sata na dan, tokom cijele godine. Kupac odabire i naručuje proizvode na stranici. Kupac može, do 24 sata nakon poslane elektronske narudžbe, odustati od kupnje slanjem obavijesti o odustajanju na e-poštu. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja. Uplatom iznosa narudžbe po izdanoj ponudi od strane Ponuditelja, smatra se da je sklopljen ugovor na daljinu između Kupca i Ponuditelja.

2.2. Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe, mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

2.3. Kako radi proces naručivanja na web-shopu?

Nakon što je korisnik uočio proizvod koji ga zanima, klikom na “Pošalji upit/naruči” dolazi do formulara za slanje upita o ponudi u koji unosi osnovne podatke. Svaki upit kreiran na ovaj način je neobvezujuća i služi samo u svrhu olakšavanja kupovine proizvoda.

Nakon slanja upita administratori stranica kreirat će personaliziranu ponudu ovisno o željenim stavkama koja će se kupcu dostaviti na upisanu e-mail adresu.

3. PLAĆANJE

3.1. Stranicom bazeni.hr upravlja tvrtka Hobby bazeni d.o.o., Zagrebačka 48, 10410 Velika Gorica. Pri plaćanju Kupac može koristiti sljedeće mogućnosti plaćanja: plaćanje po predračunu (virmansko ili elektronsko).

3.2. Kod plaćanja po predračunu, Kupac u ponudi koju će dobiti dobiva obavijest o računu na koji je potrebno izvršiti uplatu. U tom slučaju Kupac plaća proviziju za obavljenu transakciju banci, koja izvršava plaćanje. Prilikom uplate, u rubrici poziv na broj navodi se broj ponude.

4. ČUVANJE DOKUMENTACIJE

4.1. Pristigle elektronske narudžbe, odnosno ugovor o kupnji, pohranjene su u tvrtki. Na pisani zahtjev Kupca, tvrtka Hobby bazeni d.o.o. može Kupcu poslati kopiju tražene narudžbe.

4.2. Tvrtka Hobby bazeni d.o.o.  obvezuje se da će svi podaci, biti zaštićeni u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i da neće biti proslijeđeni trećim osobama ili na kakav drugi način zlorabljeni.

4.3. Sukladno želji Kupca, podaci se mogu upotrijebiti za slanje reklamnih obavijesti.

5. DOSTAVA

5.1. Naručeni proizvodi najčešće budu dostavljeni već tijekom sljedećih radnih dana. Sve proizvode koje tvrtka Bazenska tehnika d.o.o. ima na zalihi otprema u 2-7 radnih dana od zaprimljene narudžbe i uplate, kada se dobavljaju na osnovi načina plaćanja po predračunu.

5.2. Nedjeljom i praznicima otpremu se ne vrši. U primjeru posebnih zahtjeva, od Kupca se zahtjeva da iste upiše pod Komentar pri dnu narudžbe.

5.3. U slučaju da određenog proizvoda nema na zalihi, o tome se Kupca obavještava elektronskom poštom ili telefonom, te se dogovara za dostavu naručenog proizvoda. Uobičajeni rok za dostavu proizvoda kojih nema na zalihi je 15-20 radnih dana od trenutka sklapanja ugovora.

5.4. Naručena robu se šalje putem tvrtke za dostavu. Cijena dostave se obračunava prema važećem cjeniku tvrtke za dostavu. Kupac može i osobno preuzeti robu u poslovnici tvrtke Hobby bazeni d.o.o. na adresi Petra Preradovića 3, 10410 Velika Gorica.

5.5. Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavijestiti tvrtku Hobby bazeni d.o.o. kako bi se u što kraćem roku organizirala nova isporuka.

5.6. Ukoliko Kupac ne primi pošiljku u dogovorenom roku dostave, mora obavijestiti Ponuditelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska. Ukoliko Kupac iz nekog razloga ne preuzme pošiljku te se ista vrati Ponuditelju, Ponuditelj će novu dostavu ponovno naplatiti.

6. POVRAT ROBE

6.1. U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Kupac ima pravo, da u roku četrnaest (14) dana od preuzimanja robe, obavijesti Ponuditelja da odustaje od kupnje, i to pisanim putem na mail ili poštom na adresu Petra Preradovića 3, 10410 Velika Gorica, bez potrebe da navede razlog za svoju odluku. Obavijest je važeća ukoliko je poslana u roku.
Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti, preuzeti i poslati klikom OVDJE.
Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

6.2. Kupac je u tom slučaju dužan osigurati povrat robe. Robu mora vratiti najkasnije 30 dana nakon obavijesti o odustajanju kupnje. Vraćena roba mora biti nerabljena, neoštećena i u originalnoj ambalaži. Ponuditelj nije dužan zaprimiti pošiljku sa otkupninom ili pošiljku koja nije u skladu sa općim uvjetima poslovanja prodavatelja.

6.3. Adresa za povrat robe prodavatelju:Hobby bazeni d.o.o., Petra Preradovića 3, 10410 Velika Gorica.

6.4. Pošiljke sa otkupninom se ne zaprimaju.

7. REKLAMACIJE

U slučaju, da je došlo do oštećenja paketa tijekom transporta, reklamacija se mora podnijeti poštaru/dostavljaču, te poslati obavijest o reklamaciji tvrtki Hobby bazeni d.o.o. poštom ili mailom. U slučaju zaprimanja pogrešnog ili proizvoda s greškom, vrši se zamjena ili povrat novca.

8. JAMSTVA

Svi artikli kupljeni na web-shop odjelu stranica bazeni.hr imaju svoje jamstvo. Jamstveni list sastavni je dio isporuke uz naručeni proizvod kupcu koji dužan čuvati jamstveni list i račun za cijelo vrijeme jamstvenog perioda. Račun i jamstveni list jedini su dokumenti s kojima Kupac može ostvariti svoja prava.

9. PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN, br. 41/14 i 110/15) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na pruženu uslugu ili proizvode mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u na adresu: HOBBY-BAZENI d.o.o., PETRA PRERADOVIĆA 3, 10410 VELIKA GORICA, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , a pri tome ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Na prigovore podnesene u pisanom obliku odgovoriti ćemo u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.
Molimo da u svom prigovoru navedete: ime i prezime ili naziv tvrtke, te adresu za dostavu odgovora.

10. ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

10.1. Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (članak 57). Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Predmnijeva se da je nedostatak koji se pojavio u roku od šest mjeseci od prijelaza rizika postojao u vrijeme prijelaza rizika, osim ako Prodavatelj ne dokaže suprotno ili suprotno proizlazi iz naravi stvari ili naravi nedostatka. Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak.

10.2. Materijalni nedostatak postoji:

  • ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,
  • ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je Kupac nabavlja, a koja je bila poznata Prodavatelju ili mu je morala biti poznata,
  • ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,
  • kad je Prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,
  • ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je Kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave Prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.),
  • ako je stvar nepravilno montirana pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji,
  • ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu.

10.3. Ako je Kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako Prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku Kupca da sklopi ugovor.

10.4. Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati. Prodavatelj odgovara i za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostatke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike

11. SALVATORNA KLAUZULA

Ukoliko se bilo koja odredba ovih Uvjeta pokaže ništavnom, ostale odredbe Općih uvjeta poslovanja ostaju na snazi. Ništavna odredba će se zamijeniti valjanom odredbom koja je najbliža trgovačkom cilju koji su ugovorne stranke htjele postići ranijom odredbom koja je proglašena ništavnom. Ukoliko ima više ništavnih odredbi, ova klauzula se primjenjuje za svaku ništavnu odredbu.

12. RJEŠAVANJE SPOROVA

12.1 Eventualne sporove Ponuditelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Zagrebu.

12.2. Regulativom EU od 15.02. 2016. diljem cijele Europske unije, sporove vezane uz online kupovinu, moguće je riješiti i putem ODR platforme.

13. KORIŠTENJE SADRŽAJA

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača i/ili dobavljača proizvoda. Fotografije i opisi nastoje što točnije navesti karakteristike proizvoda, no zadržavamo pravo na pogreške u opisu i fotografiji proizvoda, pa vas molimo da nas, ako iste primijetite, odmah obavijestite na neki od kontakta. Zabranjeno je downloadanje, umnožavanje, prenošenje, objavljivanje, mijenjanje, reproduciranje, distribuiranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, izradi kopija, otpremanju te svakoj drugoj vrsti uporabe fotografija i cjelovitog sadržaja ovih stranica ili jednog njihova dijela bez izričitog pismenog dopuštenja tvrtke.  Ukoliko je takvo dopuštenje izdano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke.