Akcija

KIT KOMPLETI - BAZENSKA TEHNIKA AZUR!

Kit kompleti - bazenska tehnika Azur

Osnovna oprema za bazene: pješčani filteri sa pripadajućim cjevovodom, fitinzima i ventilima, mlaznicama, skimerima, odvodom i rasvjetom - osnovna oprema neophodna za održavanje vode u bazenima.

Više informacija i cijene saznajte OVDJE.

 

KIT KOMPLETI - BAZENSKA TEHNIKA CANTABRIC!

Kit kompleti - bazenska tehnika Cantabric

Osnovna oprema za bazene: pješčani filteri sa pripadajućim cjevovodom, fitinzima i ventilima, mlaznicama, skimerima, odvodom i rasvjetom - osnovna oprema neophodna za održavanje vode u bazenima.

Više informacija i cijene saznajte OVDJE.

 

DRVENI MONTAŽNI BAZENI WEVA!

Drveni montažni bazeni Weva

Montaža bez puno muke - savršen odnos cijene i kvalitete!

Potpuno dostupan bazen iz snova!!!

Više informacija i cijene saznajte OVDJE.

 

DRVENI MONTAŽNI BAZENI TROPIC!

Drveni montažni bazeni Tropic

Sve bitne stvari predviđene u osnovnoj ponudi...

Bazen više nije luksuz!!!

Više informacija i cijene saznajte OVDJE.

 

 

Odvlaživanje i klimatizacija bazenskih prostora

Zašto odvlaživanje?

Boravak u prostoru bazena gotovo uvijek je povezan s opuštanjem, rekreacijom i odmorom, a ukoliko se u takvom prostoru ne osjećamo ugodno postavlja se pitanje svrhe boravka u takvom okruženju, te samim time i funkcije zatvorenog bazena.
Kako bismo postigli optimalnu mikroklimu u bazenskom prostoru, osim temperature vode i zraka, vrlo bitno je održavati relativnu vlažnost u zraku u granicam do 60%. Ovo je važno ne samo zbog povoljne mikroklime koju na taj način postižemo, već time najefikasnije štitimo građevinsku konstrukciju i instalacije bazenskog prostora od pojačanog utjecaja vlage.

Zbog prethodno navedenog u zatvorenim bazenima su neophodni uređaji za odvlaživanje i klimatizaciju. Zavisno o površini bazena, površini i rasporedu staklenih površina građevinske konstrukcije bazenskog prostora, odabire se i najprikladniji tip odvlaživača, a koji su bez obzira o kakvom bazenu se radilo, u pravilu i najskuplji uređaji vezani uz bazen i bazensku tehniku i opremu.

Vrlo bitno je da se u fazi izgradnje objekta predvide potrebni prodori za instalacije odvlaživača ili klima uređaja, te da se osigura adekvatan prostor za smještaj samih uređaja.

Na tržištu postoji relativno velik broj proizvođača uređaja za odvlaživanje i klimatiziranje bazenskih prostora, a dijele se u dvije osnovne skupine – sobne, samostojeće i kanalne.

a) sobni ili samostojeći uređaji za odvlaživanje

  • koriste se za bazene gdje su staklene površine svedene na minimum
  • koriste maksimalno 10% svježeg zraka

b) kanalni odvlaživači i klima uređaji

  • koriste se za veće bazena, a pogotovo kada su prisutne veće staklene površine u bazenskom prostoru
  • osim kao odvlaživači mogu biti izvedeni i kao kompletni klima uređaji sa potpunom regulacijom ubacivanja svježeg zraka, te većim ili manjim stupnjom rekuperacije – iskorištavanja otpadne toplinske energije, čime je moguće postići uštede u potrošnji energije u cjelokupnom sustavu

Na osnovu vlastitih iskustava, stalnog usavršavanja kroz kontakte i savjetovanja s našim dobavljačima i proizvođačima uređaja za odvlaživanje i klimatizaciju bazenskih prostora, te praćenja stručne literature, spremni smo Vam ponuditi najprikladnije rješenje za odvlaživanje i klimatizaciju Vašeg bazenskog prostora uz garanciju za kvalitetu i funkciju, te stručnu ugradnju isporučenih uređaja i opreme, a kao najoptimalniju soluciju s obzirom na kvalitetu i cijenu uređaja preporučujemo proizvode poduzeća KVS Klimatechnik GsmbH iz Njemačke.

 

20 pitanja i odgovora o sigurnoj gradnji bazena
20 PITANJA I ODGOVORA O
SIGURNOJGRADNJI BAZENA