ZAGREB
Hobby bazeni d.o.o.
P.Preradovica 3, 10410 Velika Gorica
Tel: 01 6226 848
OSIJEK
Stagnum d.o.o.
Osječka 16, Čepin
Tel: 031 384 300
RIJEKA
Vilsor d.o.o.
Srdoci 65d, Rijeka
Tel:051 624 800
 

Javni bazeni za plivanje

Koji bazeni za plivanje su javni?

Kad se spomenu javni bazeni svi imamo pred očima bazene olimpijskih dimenzija u kojima se održavaju natjecanja ili vodene zabavne parkove sa mnoštvom vodenih atrakcija i tobogana.
To zaista i jesu javni bazeni, ali u javne bazene spadaju i hotelski bazeni, pa čak i bazeni manjih dimenzije uz sportske terene ili apartmane koji se iznajmljuju u turističke svrhe – ili jednostavnije: svaki bazen, bez obzira na dimenzije, a koji se daje na bilo koji komercijalni način na korištenje trećim osobama spada u kategoriju javnih bazena. Ovdje pripadaju i whirlpool-i (hidromasažni bazeni) ili tzv. jacuzzi-i.

Što znači pojam "javni bazen"?

Pojam "javni bazen" označava bazene koji su u javnoj upotrebi, te su dostupni širem krugu ljudi i stoga podliježu određenim zakonskim propisima. Takvi bazeni moraju zadovoljiti minimalne sanitarno-higijenska i tehničke uvjete za kategoriju u koju spadaju po svojim karakteristikama, kako bi se mogli koristiti za svrhu koja im je namijenjena.

Dakle, ako je Vaš bazen "javni bazen", savjetujemo Vam da potražite savjet stručnjaka kako biste zadovoljili uvjete koji su zakonom propisani i izbjegli nepotrebne neugodnosti.

Hobby bazeni Vam stoje na raspolaganju kao specijalizirana tvrtka za izgradnju bazena i montažu bazenske tehnike i opreme za javne i privatne bazene, a samim time naša je obaveza ispravno Vas savjetovati i upozoriti na pravila struke koja moraju poštovati i biti u skladu s zakonskim propisima.