ZAGREB
Hobby bazeni d.o.o.
P.Preradovica 3, 10410 Velika Gorica
Tel: 01 6226 848
OSIJEK
Stagnum d.o.o.
Osječka 16, Čepin
Tel: 031 384 300
RIJEKA
Vilsor d.o.o.
Srdoci 65d, Rijeka
Tel:051 624 800
 

Vodena masaža

Kako i sam naziv govori, ovo su uređaji kojima se masiraju pojedini dijelovi tijela koristeći snagu vodenog mlaza.
Sustavi se najčešće sastoje iz dvije ili više mlaznica koje su smještene na stijenci bazena, prilagođenim stepenicama ili na sjedalu, te tada govorimo o sjedećoj masaži.

Kako bi se postigao potpun efekt, vrlo važno je da se raspored mlaznica prilagodi potrebama korisnika – kako po poziciji samih mlaznica, tako i po njihovom broju i tipu.

ulazne stepenice sa sjedećom masažom
zidna masaža

Kao i kod uređaja za protustrujno plivanje i ovdje postoje različiti modeli, a osim po snazi pumpe, te samim time i snazi vodenog toka mlaznica, razlikujemo ih i po materijalu od kojih su izrađeni:

  • ABS plastika
  • nehrđajući čelik
  • bronza u kombinaciji sa kromiranjem ili plastificiranjem, te nehrđajućim čelikom
ABS plastika

nehrđajući čelik
bronza

Materijali, kao i kvaliteta i jačina pumpi bitno utječu na cijenu uređaja.

Princip rada uređaja, bez obzira na model, također je vrlo jednostavan. Istrujne (masažne) mlaznice ugrađuju se poštujući prethodno navedene uvjete, a usis se ugrađuju u stijenku bazena na poziciju koja je udaljena barem 50 cm od najbliže istrujne mlaznice. Uključivanje i isključivanje uređaja vrši se pritiskom na PN (pneumatski – zračni) taster koji je u pravilu ugrađen u stijenku bazena neposredno pored masažnih mlaznica.

Kako se vodena masaža relativno često koristi zbog rehabilitacije i terapije, osim savjeta o tehničkim mogućnostima, potrebni je potražiti, odnosno uvažiti i zahtjeve medicinske struke.
S obzirom da smo kao HOBBY BAZENI već izvodili i ugrađivali sustave za vodenu masažu u svrhu hidroterapija i ovdje Vam možemo pomoći stručnim savjetom.