ZAGREB
Hobby bazeni d.o.o.
P.Preradovica 3, 10410 Velika Gorica
Tel: 01 6226 848
OSIJEK
Stagnum d.o.o.
Osječka 16, Čepin
Tel: 031 384 300
RIJEKA
Vilsor d.o.o.
Srdoci 65d, Rijeka
Tel:051 624 800
 

Montažni bazeni

Samo ima nam govori da se ovdje radi o konstrukcijama bazena koje je potrebno montirati. S obzirom da je bazenska industrija u svijetu vrlo razvijena, iza ovog vrlo jednostavog naziva krije se čitav niz različitih tipova bazena.

Prema konstrukciji, montažne bazena možemo podijeliti na bazene sa:

  • čeličnom konstrukcijom
  • konstrukcijom od plastičnih materijala
  • samonosivom konstrukcijom od čeličnih profila i plastificiranog platna
  • samonosivim plastificiranim platnom sa zračnim rubom

Neizostavan dio konstrukcije ovih bazena, osim rijetkih iznimaka, je folija ili tzv. "liner", koji ima osnovnu funkciju da osigurava vodonepropusnost bazena, a u nekim slučajevima osigurava i statičku stabilnost bazena.
Folije se razlikuju s obzirom na debljinu, da li su nearmirane ili armirane specijalno istkanim vlaknima, a proizvode se u niz boja i s različitim dekoracijama.

 

U naš standardni program smo uvrstili dječje i obiteljske ( privatne ) montažne bazene, koji su po cijeni vrlo povoljni, a vrlo jednostavno se ugrađuju tako da ih možete i sami montirati, što ne znači da na Vaš zahtjev nismo u mogućnosti izraditi ponudu i za druge tipove montažnih bazena – naprotiv, ako Vam više odgovara drugi tip bazena u vrlo kratkom roku dobiti ćete ponudu, a isporuku ćemo izvršiti brzo, odnosno prema dogovoru.

Naša ponuda:

DREAMPOOL
OPTIMA

Upute za montažu bazena iz našeg standardnog programa dobivate uz svaki bazen, a uz većinu modela dobivate i video kazetu sa uputama. Sama montaža bazena u pravilu traje jedan dan za jednostavne modele, do najviše 3-4 dana za konstrukcijski čvršće modele sa 10 godišnjom garancijom.
Montažni bazeni mogu samostalno stajati na čvrstoj podlozi (Gre – Dream pool) ili se moraju ukopati potpuno ili djelomično (all inclusive)
Kod ovih bazena je vrlo bitna priprema, koja se svodi na iskop (dubina iskopa ovisi o tome da li i koliko želite ukopati bazen) i poravnavanje dna iskopa finim pijeskom, odnosno izradu armirano-betonske podloge dna bazena. Zavisno o dubini iskopa, konfiguraciji i sastavu tla u nekim slučajevima je potrebna i izrada drenažnog sloja .
Kada je podloga, odnosno dno bazena gotovo, pristupa se montaži bazena. Po završetku montaže bazena i uređaja za filtriranje - prema uputama proizvođača, bazen se puni do kraja, a ako se radi o ukopanom bazeno paralelno sa nivoom vode izvodi se i zatrpavanje bazena sa vanjske strane.

 

Zaključak:
Montažni bazeni besprijekorno "izvršavaju" svoju funkciju – omogućavaju Vam kupanje i plivanje. Stoga, ukoliko ne tražite estetsku perfekciju, a želite bazen uz što manje financijskih izdataka, Vaš jedini izbor je upravo MONTAŽNI bazen.