ZAGREB
Hobby bazeni d.o.o.
P.Preradovica 3, 10410 Velika Gorica
Tel: 01 6226 848
OSIJEK
Stagnum d.o.o.
Osječka 16, Čepin
Tel: 031 384 300
RIJEKA
Vilsor d.o.o.
Srdoci 65d, Rijeka
Tel:051 624 800
 

Keramički bazeni

Ovi bazeni su jedna od rjeđih novina u bazenskoj industriji, a naziv "keramički" djelomično je točan. Pozadina naziva je konstrukcija bazena koja je jednim dijelom izrađena od keramike (Ceramic Composite Core) . Dakle, "keramički" bazeni su bazeni izrađeni u komadu, vrlo slični bazenima od poliestera, te u stvari predstavljaju tehnološku nadogradnju i korak naprijed u odnosu na klasične bazene od poliestera.
Vrhunska kvaliteta „keramičkih“ bazena proizlazi iz njihove slojevite konstrukcije (7 slojeva) različitih, ali kompatibilnih materijala, koji svojim tehničkim osobinama osiguravaju savršen izgled koji se zadržava godinama uz 3D efekt (dvoslojni CrystaliteTM završni gel u boji) , otpornost na agresivna kemijska sredstva i atmosferske utjecaje, te iznimnu statičku čvrstoću konstrukcije i strukturalnu čvrstoću samog materijala, koja jeposljedica slojevitosti i ukupno povećanog presjeka stijenke bazena.

Prema konstrukciji ih možemo svrstati u kategoriju polumontažnih bazena, a sistem ugradnje potpuno je isti kao i kod poliesterskih bazena.

Dakle, "keramički" bazeni se najčešće, isto kao i poliesterski bazeni transportiraju do pripremljenog mjesta (iskopa) za ugradnju u jednom komadu, na specijalno prilagođenom vozilu (šleperu). Nakon toga se dizalicom spuštaju u iskop i paralelno s punjenjem vode zatrpavaju sa vanjske strane "mršavim" betonom i iskopanim materijalom. Gotovo istovremeno se izvodi montaža bazenskih uređaja i instalacije, te je bazen u roku od 2-3 dana moguće osposobiti za korištenje.
Bazeni se proizvode u Australiji, a centrala za ovaj dio Europe se nalazi u Njemačkoj, dok ih u Hrvatskoj možete nabaviti preko našeg poduzeća.

Prednosti:

  • brza i jednostavna ugradnja
  • vrhunska kvaliteta i dugotrajnost bazena
  • jednostavno održavanje
  • ujednačen, skladan i lijep izgled – 3D efekt
  • tipski rješeni i pripremljeni ugradbeni elementi i otvori za iste
  • velik izbor modela

Važno:

  • problematičan transport - pogotovo za bazene veće od 7 x 3 m – potrebno osigurati pristup šleperom na udaljenost od 10-15 m od konačne pozicije bazena ili osigurati naknadni vertikalni i horinzotalni transport bazena, a i sam cestovni transport može biti problematičan ako su prilazne ceste nadovoljno široke ili postoje npr. nadvožnjaci koji su preniski i sl.

Zaključak:
Želite li vrhunski i u kratkom vremenskom periodu gotov bazen za plivanje, a financijska sredstva Vam nisu ograničena, tada je naša preporuka da odaberete "keramički" bazen.