ZAGREB
Hobby bazeni d.o.o.
P.Preradovica 3, 10410 Velika Gorica
Tel: 01 6226 848
OSIJEK
Stagnum d.o.o.
Osječka 16, Čepin
Tel: 031 384 300
RIJEKA
Vilsor d.o.o.
Srdoci 65d, Rijeka
Tel:051 624 800
 

Bazeni od poliestera

Bazeni od poliestera mogu se svrstati u kategoriju polumontažnih bazena, budući da osim pripremnih i završnih radova na uređenju okoliša bazena, nisu potrebni nikakvi radovi na samoj bazenskoj konstrukciji.
Ovi bazeni se najčešće transportiraju do pripremljenog mjesta (iskopa) za ugradnju u jednom komadu, na specijalno prilagođenom vozilu (šleperu). Nakon toga se dizalicom spuštaju u iskop i paralelno s punjenjem vode zatrpavaju sa vanjske strane "mršavim" betonom i iskopanim materijalom. Gotovo istovremeno se izvodi montaža bazenskih uređaja i instalacije, te je bazen u roku od 2-3 dana moguće osposobiti za korištenje.
Karakteristične bazene ovog tipa proizvodi firma UNION PISCINES i RIVIERAPOOL, čije bazene možete pronaći u našem prodajnom programu.

 

UNION PISCINES

Slijedeće kategorije bazena od poliestera su bazeni sa preljevnim kanalom, bazeni koji se sastavljaju iz više dijelova, te bazeni sa poliuretanskom toplinskom izolacijom. Poduzeće Riviera pool proizvodi upravo takve, prethodno nabrojane vrste bazena, koji spadaju u sam vrh svjetske proizvodnje poliesterskih bazena s obzirom na kvalitetu, a i ove bazene također možete pronaći u našem prodajnom programu.

 

RIVIERAPOOL

 

U našoj ponudi nudimo i takozvane „spa“ poliesterske bazene SWIM TRIM u dvije dimenzije: 4.48 x 2.28 x 1.3 m i 6.0 x 3.0 x 1.3 m.

 

SWIM TRIM

Budući da je svim poliesterskim bazenim osnovni konstrukcijski materijal poliester sa odgovarajućim ojačanjima, bitne karakteristike bazena su zajedničke svima.

Prednosti:

  • brza i jednostavna ugradnja
  • visoka kvaliteta i dugotrajnost bazena
  • jednostavno održavanje
  • ujednačen, skladan i lijep izgled
  • tipski rješeni i pripremljeni ugradbeni elementi i otvori za iste

 

UGRADNJA POLIESTERSKOG BAZENA

 

Važno:

  • problematičan transport - pogotovo za bazene veće od 7 x 3 m – potrebno osigurati pristup šleperom na udaljenost od 10-15 m od konačne pozicije bazena ili osigurati naknadni vertikalni i horinzotalni transport bazena, a i sam cestovni transport može biti problematičan ako su prilazne ceste nadovoljno široke ili postoje npr. nadvožnjaci koji su preniski i sl.

 

TRANSPORT POLIESTERSKOG BAZENA

Zaključak:

Želite li kvalitetan i u kratkom vremenskom periodu gotov bazen za plivanje, a spremni ste izdvojiti nešto više novca u samom startu izgradnje, tada je naša preporuka: bazen od poliestera, ali od provjerenog proizvođača.